Zodiakmördaren

Zodiakmördaren var aktiv i de norra delarna av Kalifornien under 1960- och 70-talet. Än idag är mördarens identitet okänd trots åratal av polisutredningar och amatörers egna detektivarbeten. Under åren 1968 och 1969 anföll Zodiak hela sju personer, endast två överlevde. Överfallen skedde i San Fransisco, Benicia, Napa County och Vallejo. Mördaren valde att skicka utmanade brev till diverse dagstidningar, breven bestod av fyra olika kryptogram. Till dags dato har endast ett av dem kunnat desciffreras. På det tredje brevet hittades fingeravtryck och i det fjärde brevet bifogade mördaren en bit av sitt offers blodiga skjorta som bevis.

Mördarens alla offer

För den som var turist i San Francisco under den här tiden var skräcken påtaglig. Mördaren kunde slå till var som helst. Mördarens första offer, Betty Lou Jensen och David Faraday, var blott 16 och 17 år gamla. De unga tu var på sin första dejt när mördaren tvingade dem ur bilen och sköt dem båda till döds. Det andra paret, Darlene Ferrin 22 år och Michael Mageau 19 år, attackerades också när de befann sig i en bil. Zodiak gick fram till deras bil och sköt flera gånger. Michael överlevde attacken. Cecilia Shephard 22 år och Bryan Hartnell blev attackerade med kniv under en picknick. Bryan lyckade överleva anfallet. Det sista offret, Paul Stine 29 år, sköts till döds vid en korsning.

De möjliga misstänkta

Under åren har såväl polis som amatörer utrett morden i jakten på mördarens identitet. Hittills har ingen person definitivt kunnat knytas till morden men det finns vissa misstänkta. Den främsta misstänkte är Arthur Leigh Allen. Polisen pratade med honom första gången redan 1969. Under 1971 tipsades polisen om att Arthur var Zodiakmördaren baserat på både uttalanden och udda uppföranden från Arthurs sida. Han har inte kunnat avskrivas. En andra misstänkt är Rick Marshall vars utseende och kroppsbyggnad överensstämmer med beskrivningen av Zodiakmördaren. Han har inte kunnat avskrivas. Nyligen pekades Jack Tarrance ut som misstänkt av sin styvson. FBI håller på att utreda honom. Vill du se platserna där mördaren härjade med egna ögon? Med ett Mobillån kan du finansiera din resa.